Salasana unohtunut?

Lasten kesäjuhlat järjestetään, jotta ”juhla” merkitsisi perheen jokaiselle jäsenelle todellista juhlaa: aikaa, jossa on mukana häivähdys jotakin erityistä, jota jokapäiväisessä arjessa ei pääse kokemaan. Aikuiselle kesäjuhlakävijälle lasten juhlat saattavat näyttää näppärältä lastenhoitopalvelulta — ei sinänsä väärin nähty sekään, kun vanhemman näkövinkkelistä katselee — mutta pohjimmiltaan juhlaa tehdään lasten takia ja lapsille itselleen.

Juhlissa on usein hyvää musiikkia, kavereita ja syy juhlia. Niin täälläkin. Uskolliset vapaaehtoiset muusikot ovat valmistautuneet laulattamaan lapsia, ja useat vapaaehtoiset opettajat hiovat kertomuksiaan Jeesuksesta, varsinaisesta syystämme kaikkeen iloon ja juhlaan.

Tulevana kesänä juhlan tuntua lisäävät entistä monipuolisemmat toimintamahdollisuudet, höystettynä asioilla, joita ei aivan joka päivä pääse tekemään. Pomppulinnat, benjitrampoliinit, labyrintti, mustameri, polkuautot ja muut kodin leluja suuremmat tarvikkeet ovat kaikki pienten juhlijoiden käytössä ilmaiseksi — tai jonottamisen vaivalla.

Juhlien järjestäminen vaatii tietyn määrän työtä. Paikallisesti monet ovat nähneet vaivaa läpi talven, mutta juhlapäivänä tarvitaan vielä tätäkin enemmän käsipareja. Siksi haastankin sinua, aikuinen: tule mukaan! Ei siksi, että toiset aikuiset saisivat istua rauhassa isoilla juhlilla, vaan siksi, että näiden vähän pienempien juhlat ansaitsevat tulla tehdyksi kunnolla, turvallisesti, kiireettömästi ja kaiken ikäisten juhlijoiden kohtaamiset mahdollistaen.

Nana Kivimäki

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat Porissa 29.6.–1.7.