Salasana unohtunut?

Naisista sanotaan usein, että me kadehdimme tosiamme emmekä pysty yhteistyöhön toistemme kanssa. Valitettavasti tämä väite ei ole aivan tuulesta temmattu. Mutta eikö olisi upeaa, jos seurakunta alkaisi luoda uudenlaista kulttuuria, jossa naiset rohkaisevat ja nostavat toisiaan ja vapauttavat toisiaan toimimaan? Aito nöyryys antaa tilaa ja luo kasvualustan myös toisille. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi seuraavia asioita:

 

Annan toisille tilaa toimia

Raivaan kasvualustaa toisille, kun ymmärrän, että minun ei tarvitse aina saada olla se, joka on äänessä tai määrää, miten asiat tehdään. Voin antaa toisille tilaa toimia, vaikka he tekisivät asiat eri tavalla kuin minä tai mihin minä olen tottunut. Etsin myös jatkuvasti ihmisiä, joita voisin nostaa ja rohkaista toimimaan rinnallani ja tilallani.

 

En vertaile enkä kilpaile

Vaatii rohkeutta uskaltaa myöntää, että en ole kaikessa hyvä ja että joku on jossakin minua parempi. Mutta sen kautta voin alkaa tehdä toisille tilaa kasvaa ja vahvistua. Voin pyytää apua alueilla, joissa tiedän itse olevani heikko. Tai delegoida toisille tehtäviä ja vastuita, jotka eivät ole omia vahvuuksiani ja joita minun ei ole aivan pakko tehdä itse.

 

Rohkaisen ja nostan esiin toisten lahjoja

Lahjojemme etsiminen ja löytäminen ja niiden käytössä rohkaistuminen ja vahvistuminen on koko elämän mittainen, mielenkiintoinen ja innostava prosessi. Aidosti nöyrälle ihmiselle tuskin mikään on hienompaa kuin saada olla mukana siinä, kun ihmiset etsivät ja löytävät lahjojaan, harjoittelevat ja vahvistuvat ja lopulta ehkä loistavat niissä kirkkaampina kuin hän itse koskaan! On mahtavaa saada olla Jumalan työtoverina, kun hän vie ihmisiä prosessiin, jossa he löytävät omimman itsensä, sen persoonan, joksi juuri heidät on luotu.

Lahjojen tunnistamiseen ja löytämiseen liittyy myös tiimityöskentely. Tiimi on ryhmä ihmisiä, jotka tekevät työtä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi ja joiden vahvuudet täydentävät toisiaan. Tiimien rakentamisessa aito nöyryys merkitsee sitä, että jokainen tiimiläinen saa tuoda tiimiin parhaat vahvuutensa tiimin yhteiseksi hyväksi.

 

Olen valmis tinkimään tehokkuudesta ja tasosta opettaakseni toisia

Oletko samanlainen kuin minä? Teet mieluummin monet raskaatkin työt yksin kuin otat apulaiseksesi jonkun, joka ei vielä osaa hommaa? Teet näin siksi, että pystyt tekemään työn nopeammin yksin, ja koska näin voit olla varma siitä, että työ tehdään sinun tavallasi ja lopputulos on sinua tyydyttävä. Tehokasta, mutta myös kohtalokasta. Sillä kuka tekee tuon työn, kun sinä et enää jaksa tai kun sinua ei enää ole, ellet ole opettanut taitoa kenellekään? Nöyryys on sitä, että opetan ja neuvon toisia, ja olen samaan aikaan valmis tinkimään tehokkuudesta ja tasosta, jotta voin siirtää tietoa ja taitoa itseltäni eteenpäin.

Nöyryys on yksi Jumalan valtakunnan, hänen hyvän kuningaskuntansa tärkeimmistä arvoista. Se on ehdottoman tärkeä ominaisuus sille, joka haluaa kasvaa työtoveruudessa Jumalan kanssa. Mentorointiryhmässä voi yhdessä toisten kanssa lähteä prosessiin, jossa hän voi kasvattaa meissä oikeaa, aitoa, hänen mielensä mukaista nöyryyttä.

 

Sirkka Jortikka. Kuva: Jouko Jortikka

Sirkka Jortikka
Yksi turkulaisen Hopeseurakunnan pastoreista, jolle mentoroinnin merkitys on avautunut vuosien varrella oman kyselyn ja kompastelun kautta.

Artikkelikuva: Eikö olisi upeaa, jos seurakunta alkaisi luoda uudenlaista kulttuuria, jossa naiset rohkaisevat ja nostavat toisiaan ja vapauttavat toisiaan toimimaan? Aito nöyryys antaa tilaa ja luo kasvualustan myös toisille. Kuva: Sam Manns / Unsplash