Salasana unohtunut?

Kesäjuhlien teema toistui sunnuntaina muodossa arvokas kutsumus.

Kuole, että eläisit -jumalanpalveluksen alussa annettiin Vapaakirkon hallituksen myöntämät pastorin ja seurakuntatyöntekijän valtakirjat yhteensä seitsemälle valmistuneelle.

– Te olette luotettavia ja olemme rukouksin tukemassa teitä ja kuljemme rinnallanne, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen rohkaisi uusia työntekijöitä jakaessaan valtakirjoja.

Työntekijälupauksen jälkeen juhlakansan siunaamina heidät lähetettiin matkaan.

Mentorit saivat kiitosta

Suomen Viikkolehden pitkäaikainen päätoimittaja ”Hantta” Hannu Lahtinen saateltiin eläkkeelle.

– Hänen työpanoksensa on ollut rakentava, hän puhuu aina hyvää muista, mutta kuitenkin suhtautuminen työhön on ollut kriittistä ja arvioivaa, kiitteli Päivä Osakeyhtiön toimitusjohtaja Merja Pitkänen.

– Olet ollut rakastettu, umpilempeä työkaveri. Hantan luo on aina ollut helppo mennä.

Omassa puheenvuorossaan Lahtinen kohdisti kiitoksensa hyvästä yhteistyöstä perheelleen ja kaikille, jotka ovat mukana Jumalan valtakunnan työssä.

Erikoisesti hän mainitsi kaksi henkilöä, jotka ovat olleet rohkaisemassa häntä eteenpäin. Väinö A. Hyvönen kannusti hakeutumaan raamattukouluun Norjaan. Allan Grönqvist puolestaan otti nuoren, juuri valmistuneen seurakuntatyöntekijän seurakuntatyöhön rohkaisten ja ohjaten eteenpäin.

Musiikista vastasivat Sing to the Lord -kuoro sekä Sinfonietta-orkesteri. Kuva: Markku Pitkänen

Pidätkö elämäsi itselläsi

Vapaakirkon nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen avasi puheenvuorossaan Markuksen evankeliumin 8. luvun jakeita 34–38.

Risti kuvaa kuolemaa. Se merkitsee kristitylle myös oman elämän luovuttamista Jeesukselle.

Itselleen kuoleminen tarkoittaa myös sen osan hyväksymistä, mihin Jumala sinut asettaa. Se on myös pelastumista ylösnousemuselämään. Sama voima, joka herätti Jeesuksen kuolleista, antaa myös sinulle arvokkaan elämän ja kaikkea mitä elämiseen tarvitset.

Me mielellämme pitäisimme kaiken itsellämme: ajan, rahan ja lahjamme. Näin pidämme myös siemenen itsellämme. Mutta kasvua tapahtuu vain, kun laitamme siemenen multaan ja jäämme odottamaan versoa. Ikään kuin kuollut siemen nousee uuteen elämään. (Joh. 12: 24)

Ensimmäiseksi voit antautua täydellisesti, koska tiedät kuka sinä olet. Mitä sinä tiedät itsestäsi? Jumalalle sinä olet arvokas ja rakas. (Luuk. 15:20)

Toiseksi voit antautua täydellisesti, koska Jeesus antautui täydellisesti ja olet Jeesuksen seuraaja.

Kolmanneksi voit antautua, koska tiedät, että kuolema ei ole kaiken loppu, vaan tulee tapahtumaan ylösnousemus ja viimeinen tuomio. Me voimme palvella ja tehdä työtä tässä maailmassa, mutta emme ole sidottuja siihen. Me emme kanna ristiä itsemme vaan lähimmäisemme tähden.

Musiikissa palvelivat Sing to the Lord -kuoro ja orkesteri Sinfonietta, joita johtivat Kai Piikkilä ja Antti Soininen.

Hilkka Koivusalo

Artikkelikuva: Valtakirjan saivat Kari Ahlroth (vas.), Mika Hänninen, Mikko Kaikkonen, Raimo Kauppinen, Markus Koivu, Ari Perkiö ja Aulis Salo. Hänninen sai seurakuntatyöntekijän valtakirjan, muut valmistuivat pastoreiksi. Kuva: Karoliina Leikkari